Ознака: кожа

Од куче што оди наназад до најрастеглива кожа

Најинтересните Гинисови рекорди Од највисокиот човек, најдолгите нокти, до куче што оди наназад пет метри, Гинис собира епски светски рекорди повеќе од 60 години. Оваа...

Научниците создадоа вештачка кожа што чувствува допир

Инспирирани од трилогијата „Војна на ѕвездите“, научниците од Сингапур развија „електронска кожа“, способна да чувствува допир. Тие се надеваат дека оваа иновација ќе им...

Нега и убавина – Секојдневното туширање не ѝ штети на кожата

Колку често треба да се тушираме зависи од годините. Постарите луѓе, бебињата и малите деца, вообичаено имаат посува кожа, а тоа може да доведе...

Китовите мигрираат на југ за да ја зачуваат кожата

Китовите што се хранат во водите на Антарктикот ја зачувуваат топлината на своето тело преку пренасочување на протокот на крвта од нивната кожа, со...

Нега и убавина – Според типот на кожата одберете ги природните...

Природните масла претставуваат маснотии што се добиваат со студено пресување на плодовите, семките или некој друг дел на билката. Можат да се користат во...

Алкохол што ѝ штети на кожата

Покрај тоа што алкохолот му штети на здравјето, тој не е без последици и за изгледот. Употребата на алкохол во мали дози може да...

Швеѓаните масовно вградуваат микрочипови под кожата за да ги заменат личните...

Чипот не мора да е вграден во раката, може да биде во прстен или во часовник. Има големина на зрно ориз, а веќе го вградиле...

Македонските жени стануваат свесни за здравјето на кожата

Во последните години свесноста за убавина и за нега на кожата значително се во подем, денешните жени навистина многу внимаваат на својот изглед, а...

Гоџи-бобинки за еластична, здрава и младолика кожа

Познатата гоџи-бобинка, која потекнува од Азија, содржи дел од најхранливите и најздрави состојки што со години се користат за различни медицински цели. Светските здравствени...

Ракот на кожа во пораст, за успешно лекување неоходно рано да...

Бројот на нови случаи на рак на кожата е во пораст и во светски рамки, но и во Македонија. Раното откривање е пресудно во...