Ознака: историчарка

Ме инспирира начинот на кој децата мислат

Наташа Костовска, илустраторка Наташа Костовска е дипломирана историчарка на уметност, долгогодишна карикатуристка и илустраторка за деца за странски и домашни автори. Таа пред некое време...

„Триптих за македонскиот идентитет“ – доказ за самочувството на Македонците

Интервју со Наде Проева - историчарка, специјалист по историјата на Античка Македонија Историјата и археологијата се две историски дисциплини најпогодни за оправдување и спроведување на...

Престојот и дејствувањето во туѓина ве учат на самостојност

Иванка Апостолова Баскар, културен антрополог Денес има многу успешно поставени формати за меѓународни размени, гостувања, претставувања, копродуцирање, билатерални и мултилатерални соработки - навистина нема простор...