Ознака: Зоо

Неколку часа по смртта на негувателот Ристе угина и последната жирафа...

Откако денес јавноста ја затекна веста дека починал Ристе Трајковски, негувател во скопската Зоолошка градина, неколку часа подоцна, денес угинала и последната жирафа Флопи. Веста...

Умре миленикот на децата и вработените во ЗОО Скопје, жирафата Каспер

Умре жирафата Каспер во скопската Зоолошка градина. Жирафата Каспер имаше 12 години, а во Скопје ЗОО беше жител од 2012 година. -Скршени се срцата на...

Во скопската Зоолошка градина за прв пат се родија четири бебиња...

За првпат имаме бебиња пингвини и тоа вкупно четири, објавија од скопската Зоолошка градина Бебињата дојдоа на свет на 6, 7, 8, и 10 јануари...

Стаменов: Не сум убиец на животни, две децении се прави „економско...

Според важечка одлука на УО на ЗОО Скопје откако постои оваа установа се врши таканаречено „економски искористување“ на животни кои во консултација со стручните...

Спасовски: Убивањето животни нема да се толерира, постапката со ЗОО да...

Полициските службеници вчера во Зоолошката градина во Скопје се соочија со една слика која не доликува на ниту еден граѓанин, а камоли на институција...

По три месеци лавчињата-бебиња излегоа во надворешното живеалиште

Три месеци откако се родија, трите женски лавчиња во скопската Зоолошка градина денес излегоаа во надворешното живеалиште и посетителите ќе може да ги видат. На...

Приказна со среќен крај: Спасен коњот кој беше врзан и оставен...

Екипи на скопската Зоолошка градина (ЗОО) заедно со директорот Кристијан Стаменов, полиција и инспектор на АХВ спасија коњ, кој бил врзан и оставен без...

Драма во Зоолошка: Спасено од давење мајмунчето Делфина, мајката го отфрлила,...

Во зоолошка Делфина има посебно креветче. Смените на работа на Зера се 12-часовни и додека ги завршува обврските гибончето го чуваат нејзините колеги. Дома...

Беби-бумот во Зоолошка продолжува, добивме принова од двогрбите камили

Во последниот месец во Зоолошката градина во Скопје се родија многу бебиња. Беби-бум во Зоолошката градина во Скопје Но, уште една убава вест доаѓа од Скопската...

ФОТОГАЛЕРИЈА: По повеќе од 20 години во ЗОО – Скопје се...

По повеќе од 20 години во скопската Зоолошката градина се родија три лавчиња. Се родија на 7 март, годинава. Мајката Бела која во Скопје дојде...