Ознака: ЕУ самит

Орбан бара да не се разговара за нафтата на претстојниот ЕУ...

Унгарската Влада испратила писмо до Европскиот Совет со барање да не се става руската нафта на дневен ред на лидерскиот самит на ЕУ на...

Маратонскиот ЕУ-самит без крај

Речиси по четири дена интензивни преговори во Брисел сѐ уште нема договор меѓу европските лидери за финансискиот пакет за справување со последиците од глобалната...

Будење по триесетгодишен ЕУ-сон?

Дали Македонците (и Балканците) ќе бидат водени четириесет години низ транзиција, како што Мојсеј четириесет години ги водел Израелците низ пустината, сѐ додека не...

Новинарите нема да плаќаат по 50 евра за влез на ЕУ...

Белгиските власти најавија откажување од планот на новинарите при поднесување барање за следење ЕУ самит во Брисел да им се наплаќаат трошоци за проверка...