Ознака: Елити

Управување со имиџот на националната економија како една компонента од економските...

Клучните цели на економската политика на секоја земја се економски раст и развој, балансирање на надворешнотрговскиот биланс, зголемување на вработеноста, стабилност на цените и...

Законите се заради интересот на граѓаните, а не за политичките елити

Од фактите што ги открива министерот за внатрешни работи Спасовски, втемелени на статистиките, анализите и истражувањата во министерството во врска со искуствата со повратниците...

Путин: Одговорноста за украинскиот конфликт целосно е на западните елити

Рускиот претседател Владимир Путин го одржа својот долгоочекуван голем говор пред двата дома на рускиот парламент, истакнати јавни личности и пред лидери на верски...

Заеднички ќе значи порешително и подинамично

Поучени од сите досегашни искуства, македонските граѓани сега со право сѐ повеќе се убедени дека целиот процес на пристапување на државата кон ЕУ не...

Омразата и (наводната) љубов се само пропагандни алатки на две неспособни...

(Повод: „Сѐ погласни апелите за признавање на Македонците во Бугарија“, од 21.1.2022) „Има збор грд – предавник, цел в стрв се стресувам, избувнувам в пламен,...

Елитите во Белград и во Загреб со пораки за иднината и...

Политичките елити во Србија и во Хрватска се заглавени во непресушната кал на национализмот или шовинизмот, што се покрива со божемен патриотизам и родољубие....

Иванов: И за пропаста на Самуиловата држава се виновни превртливите елити

Претседателот Ѓорге Иванов, обраќањето пред учесниците на првата Национална конференција за византологија и медиевистика, насловена „Самуиловата држава - 1.000 години потоа (1018-2018)“, која вчера...

Елитите го избегнуваат Трамп

Трамп е исклучен од венчавките и од погребите на јавните личности, на кои претседателите често присуствуваат во името на целата нација. За лошиот однос...