Ознака: египетски

Бродот на фараонот Кеопс префрлен вo Големиот египетски музеј

Бродот од периодот на египетскиот фараон Кеопс, наречен соларен брод, древно пловило старо околу 4.600 години, е префрлен од Гиза во Големиот египетски музеј. Соларниот...

За две недели се очекува да ни долета египетскиот мршоjадец

Мршојадците се можеби најкорисните птици, бидејќи имаат улога на бесплатни природни чистачи Египетскиот мршојадец е еден од четирите вида мршојадци што некогаш се гнезделе на...