Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25162)

Панорама / Оглас за претседател на државата

Тирана - Албанската обединета опозиција на парламентарните избори ќе настапува под слоганот „Демократска партија - алијанса за промени“. Освен Демократската партија на Љуљзим Баша,...

Медицински совет

Храна сојузник во борбата со астмата Не постои едноставен начин за лекување на астмата, но има список на намирници што ги олеснуваат симптомите на оваа...

Стриптизот се третира како уметничка дисциплина

Интересни факти за Норвешка Норвешка е многу богата со нафта. Од таа причина, има државен фонд од една милијарда долари, создаден од продажба на нафта,...

Мистеријата за преминот Дјатлов и по шест децении актуелна

Научниците направија нова студија на една од најголемите мистерии од поновата руска историја на таканаречената Планина на Мртвите Еден неславен настан, наречен мистеријата за преминот...

Во третата доба ѝ се врати на старата љубов – овчарството

Ламбе Крстаноски (70) градот го замени за село Седумдесетгодишниот Ламбе Крстаноски од струшкото село Подгорци без мака се движи по планините пасејќи стотина овци и...

Посакувам да играм на европските сцени

Многу ѝ се израдував на наградата на натпреварот „Икс денс“ каде што добив стипендија за Летна школа во Хелсинки, Финска, и имав можност да...

Конкурс за оригиналнo прозно дело за тинејџери

Детскиот културен центар „Карпош“ и Град Скопје распишуваат Конкурс за оригиналнo прoзно дело за тинејџерска возраст. Пријавените прозни дела може да бидат во жанрот...

Автор на натписот на „Крик“ е самиот Мунк

Националниот музеј на Норвешка деновиве заклучи дека незабележителниот, но и непријатен натпис на познатото платно „Крик“ го напишал самиот уметник Едвард Мунк. Натписот -...

Македонската современа скулптура има необична приказна

Од пластичност до фрагменти, визуелни сензации на различни медиуми, скулптурите доведуваат до поместување на уметничките дисциплини, а материјалот го одредува обликот. На оваа изложба...

Пониски цени на роамингот од 1 јули

Од први јули годинава конечно треба да биде укинат роамингот во земјите од Западен Балкан. Оваа опција била разгледувана на состанокот што се одржал...