Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25008)

Домување

Oтстранeте ги трагите од крпа на свежо измиените прозорци Прозорците можат да бидат вистински предизвик за чистење затоа што, колку и да се трудите да...

Наскоро комплетна документација за испитувањата на вакцината

Русија има намера во наредните неколку дена да ја објави комплетната документација за клиничките испитувања на новата вакцина против коронавирусот, изјави министерот за здравство...

Дали 8Д-технологијата e соодветна алтернатива за музички настани?

Можноста 8Д-аудиото да ги замени музичките настани или да им помогне на оние што сакаат да се чувствуваат како да се на концерт сега...

Починала во средината на минатиот век, а нејзините клетки сè уште...

Медицински феномен Името на Хенриета Лакс е зaпишано во медицински учебници, а нејзините „бесмртни“ ќелии веќе со децении се користат исклучиво за важни медицински цели....

Панорама / Расипаниот телевизор

Атина - Во 16 области на Грција, кои се сметаат за региони со лоша епидемиолошка слика и зголемен број на случаи со ковид-19, се...

Потпишување договор за царина во Драч

Kосово На состанокот на владите на Албанија и на Косово, што треба да се одржи кон средината на септември во Скадар, ќе бидат потпишани „три...

Епидемија на теории на заговор на Балканот

Теориите на заговор особено се зголемуваат во кризни времиња, каков што е случајот и со пандемијата на ковид-19, но еден од ризиците од нив...

Ризичните кредити ѝ пресудија на Еуростандард банка

Дозволата за работа на Еуростандард банка АД Скопје ѝ беше одземена, како што посочија надлежните, поради исполнување услови за отворање стечајна постапка. Услов за...

Првото стечајно рочиште за Еуростандард банка во октомври

Стечајната постапка над должникот Еуростандард банка АД Скопје ќе ја води стечајниот управник Душко Тодевски од Скопје, а првото рочиште за испитување и утврдување...

На отстрел сите теоретичари на заговор

Во светот е во тек вистински лов на теоретичарите на заговор во врска со појавата на ковид-19. На „отстрел“ се сите оние што истражуваат...