Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24391)

Долг и трнлив е патот од скрининг, преку преговори, до членство

Почнувањето на скринингот е само пропаганден потег на ЕУ, кој треба да нѐ залаже дека вратите се отворени, а не се, бидејќи треба да...

Трамп се премисли: Русија се мешала во изборите во САД

Американскиот претседател изјави дека погрешно се изразил кога кажа дека не гледа причина поради која Русија би се мешала во претседателските избори во САД во...

Младите тајландски херои првпат излегоа во јавност

Прашањата што беа поставени од новинарите на прес-конференцијата претходно беа одобрени и проверени од детски психијатар, за да се осигурат властите дека прашањата нема...

ЈСП ќе се задолжи за набавка на нови автобуси

Јавното сообраќајно претпријатие долгорочно ќе се задолжува кон меѓународна кредитна институција за да набави нови автобуси за јавниот градски превоз. Вкупниот износ на задолжување...

Да станеме еколошки посвесни

Купиштата ѓубре зад трговскиот центар „Рамстор“ воопшто не треба да бидат дел од мозаикот на една метропола. Покрај прекрасниот трговски центар, низ кој секојдневно...

Во која доба од годината да се риболови?

Основните природни фактори што влијаат на успехот во риболовот секако се и годишните времиња, времето во денот, нивото и бојата на водата, метеоролошките промени,...

Се помалку првачиња во внатрешноста

Во поголемиот дел од земјава бројките во изминатите две децении бележат континуиран пад и од година на година има сѐ помалку новозапишани првачиња, што...

Надлежните од состаноци ќе го растеруваат чадот од кејот на Вардар

По реакциите на граѓаните што поради густиот и смрдлив чад сѐ уште не можат да шетаат на кејот на Вардар, како и по пишувањата...