Ознака: детска болница „Козле“

Во „Козле“ хоспитализирани околу 40 деца, состојбата стабилна по почетокот на...

Од почетокот на второто полугодие од учебната година нема зголемување на бројот на прегледи и хоспитализации во болницата за белодробни заболувања кај децата „Козле“,...

Вкупно 21 дете заразено со ковид-19 во болницата во Козле

Вкупно 21 дете е хоспитализирано во Институтот за белодборни заболувања кај децата – Козле, информира директорот на здравствената установа Бесник Зеќири, во изјава за...

Детската болница „Козле“ се става во функција за пациенти со Ковид-19

Во тек се последните подготовки за ставање во функција на детската болница Козле за прием на пациенти позитивни на ковид-19. На располагање ќе бидат...