Ознака: Данте

Филхармонијата ја завршува сезоната со концертот „Данте“

Рускиот пијанист Андреј Гугнин, кој ќе настапи како солист, е исклучителен уметник и виртуозен изведувач, кој поседува разновидна и префинета техника што ѝ служи...

Со концертот „Данте“ Филхармонија ја заокружува концертната сезона

Овој четврток во 20 часот, со концертот насловен „Данте“, Филхармонија ја заокружува оваа концертна сезона. На последниот концерт во официјалниот дел од сезоната ќе...

Данте Алигиери е нашиот најголем поет и книжевник

Амбасадорот Андреа Силвестри посочува дека во 2021 година кога се навршуваат 700 години од смртта на Данте Алигиери, во негова чест ќе бидат реализирани...