Ознака: „Гледај.мк“

Театарската критика е насушна потреба за театарот

На 53. МТФ „Војдан Чернодрински“ е одржана трибина во соработка со „Гледај.мк“ „Критиката му е потребна на театарот. Потребно е ново промислување на театарот, бидејќи...

Конкурс за работилници за филм и театарска критика

Младински културен центар објавува конкурс за учесници за циклус работилници за филмска и театарска критика, како дел од проектот „Гледај.мк“. Работилниците ќе се реализираат...