Ознака: Гимназијада

Тетово од утре домаќин на Гимназијадата

Тетово за првпат ќе биде домаќин на Гимназијада, најголемиот спортски настан за средношколците во Македонија. Единаесеттата по ред Гимназијада свечено ќе биде в петок,...

Ученици подготвуваат претстави по свое сценарио и режија

Во рамките на културната манифестација „Гимназијада“, којашто ќе се одржува од 12 април до 11 мај, во „Салонот 19,19“, ќе се одржат осум претстави,...