Ознака: Галуп

Македонските граѓани не се оптимисти за 2023 година, според анкетата на...

Во пресрет на 2023 година, очекувањата на јавноста за иднината низ целиот свет се невообичаено различни и светот изгледа многу помалку обединет отколку во...

Галуп: За 60 отсто од македонските граѓани заканата од ковид-19 е...

Две години по првите случаи на ковид-19, луѓето се чини дека се повеќе се навикнаа да живеат со пандемија. Меѓутоа, глобалното јавно мислење сега...

Како гледа светот на американскиот претседател

Новата анкета на Галуп покажува дека ставовите на американската администрација предводена од претседателот Доналд Трамп остануваат негативни на меѓународно ниво. Во 135 земји и...