Ознака: водостој

Намален водостојот на Преспанското и на Охридското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското, а за два на Охридското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера. Со тоа,...

Состојбата со водостоите се смирува, се очекува нивото на водата да...

Состојбата со водостоите на реките во државава полека се смирува, нема нови врнежи и се очекува нивото на водата да се намали, вели во...

Намален водостојот на Дојранско Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите...

Зголемени водостоите на реките и на езерата

Водостоите на речиси сите реки во земјава се зголемени во споредба со вчера, исто како и на трите природни езера, покажуваат резултатите од последните...

Пораст на водостоите во кичевско-бродскиот регион, но нема опасност од поплави

Интензивните врнежи од дожд што беа присутни во земјава последните неколку дена, придонесоа водостоите во кичевско-бродскиот регион значително да пораснат, но засега не постои...

Европската економија заринка во сушните корита

Долготрајната суша што ја зафати Европа предизвика катастрофален пад на водостојот на големите реки, низ кој се одвива речниот транспорт на суровини. Историската суша во...

Годинашната суша во Европа најлоша во изминатите 500 години

Заедничкиот истражувачки центар на Европската комисија предупреди дека сушата што моментално ја погодува Европа, може да биде најлошата во изминатите 500 години. Андреа Торети, виш...

Зголемени водостоите на Преспанското и Охридското Езеро

За два сантиметра е зголемен водостојот на Преспанското Езеро, а за еден сантиметар на Охридското, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера,...

Зголемен водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Преспанското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера. Со тоа, според...

Зголемениот водостој на реките го загрижува Лондон

Постои значителен ризик од давење на луѓе во Лондон бидејќи се зголемува опасноста од големи поплави во градот поради климатските промени, предупреди работната група...