Ознака: Високата

Високата корупција и бирократизираноста сѐ уште се длабоки јазови за премостување

Бизнис-заедницата порачува: Нулта толеранција за високата корупција и за бирократизираноста во администрацијата! Бизнис-секторот, праќајќи јасна порака во јавноста за намалување на неформалната економија и...

Високите амбиции бараат високата корупција да биде прва за отстрел

Во последно време, сѐ почесто во јавноста има изјави преку кои суптилно се сака да се оттргне фокусот од борбата против корупцијата, и тоа...

Притисокот на цените ќе потрае до крајот на годината

Економските аналитичари велат дека проблемот со инфлацијата е многу сериозен и треба да се оди многу внимателно при дизајнирање на политиките, зашто таа удира...

Високата корупција кочница за економско поврзување!

Присуството на корупција во земјите од Западен Балкан деновиве беше посочено од различни извори како главна кочница во спроведувањето на реформите што се предуслов...