Ознака: „Буре барут“

МРТВ со „Буре барут“ почнува емитување на циклус театарски претстави

Почнувајќи од денес, 13.4.2020 во 23.40 часот, МРТВ на првиот канал ќе започне со емитување на циклус од театарски претстави. Прва од низата ќе...

„Буре барут“ на Дуковски на Југословенско драмско позориште онлајн

„Буре барут“ е негова најизведувана драма, преведена е на 18 јазици и поставена во 23 земји, освен на Балканот, и во Холандија, Шведска, Германија,...

Запален фитиљот на кашмирското буре барут?

Опасната комбинација на сѐ поголемиот хинду-национализам во Индија, локалниот револт против индиската влада, џихадистичките групи што водат хибридна војна во индиски Кашмир, како и...

Овации и долг аплауз за „Буре барут“ на Пројковски во Црна...

Премиерата на претставата „Буре барут“ на Дејан Дуковски, во режија на Дејан Пројковски, која беше изведена на 12 октомври, на Големата сцена на Црногорското...

Голем копродукциски проект – „Буре барут“ на Дуковски во Босна

Во Босанско народно позориште во Зеница, БиХ, е завршена првата фаза од големиот копродукциски проект „Буре барут“ на Дејан Дуковски помеѓу продуцентската куќа „Скопје...