Ознака: Богородичната

Обновата на Богородичната црква почнува во 2022 година

По огромниот пожар што пред две години ја зафати Богородичната црква во Париз и го потресе целиот свет, работите на обновата може да почнат...

Спирален витраж за покривот на Богородичната црква

И покрај тоа што францускиот претседател Емануел Макрон вети дека омилената катедрала на Париз ќе биде вратена во првобитната состојба од пред пожарот што...