Ознака: благодатен оган

Благодатниот оган директно од Ерусалим пристигна во Скопје

На Меѓународниот аеродром Скопје вечерва беше пречекана државната и црковната делегација која за првпат директно од Ерусалим го донесе Благодатниот оган. Благодатниот оган го пречекаа...

Македонска делегација го презеде Благодатниот оган во Ерусалим

Државна делегација на Македонија и делегацијата на Македонската православна црква – Охридска Архипеископија присуствуваа на појавувањето на Благодатниот оган во базиликата Свет Гроб во...

Преземањето на Благодатниот оган директно од Ерусалим е историски чин за...

Денеска напладне во Базиликата на Светиот Гроб во стариот град на Ерусалим, државата Израел започнува церемонијата „преземање на Благодатниот оган во Ерусалим“, на која...

Во Ерусалим ќе биде преземен Благодатниот оган

Државна и црковна делегација од Македонија, предводена од министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, во чиј состав се министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, директорот...

Вечерва ќе пристигне благодатниот оган од Ерусалим

Во вечерните часови денеска, Велика сабота, во нашата држава ќе пристигне благодатниот оган од Ерусалим. Ќе биде преземен од свештени лица на аеродромот „Скопје”...

Благодатниот оган пристигна во Бигорскиот манастир

Од Ерусалим, преку Атина, благодатниот оган пристигна во Македонија. Директорот на Комисијата за односи со верските заедници Даријан Сотировски го донесе Светиот благодатен оган, кој...

Светиот благодатен оган ќе пристигне в сабота на скопскиот аеродром

Комисијата за односи со верските заедници соопшти дека на 1 мај кога се празнува Велика Сабота, во нашата држава во вечерните часови ќе пристигне...

Благодатниот оган пристигна во Македонија

Благодатниот оган кој се симнува на чудесен начин во Христовиот гроб во Ерусалим вечерва стигна на скопскиот аеродром. Директорот на Комисијата го презеде истиот и...

Ексклузивна фотогалерија: Благодатниот оган пристигна во Скопје

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"] Црковна делегација предводена од поглаварот на МПЦ-ОА г.г Стефан, на скопскиот аеродром го презеде Благодатниот оган, што со авион во...

Поглаварот г.г. Стефан го пречека Благодатниот оган од Ерусалим

Црковна делегација предводена од поглаварот на МПЦ-ОА г.г Стефан, на скопскиот аеродром го презеде Благодатниот оган, што со авион во земјава пристигна од Ерусалим,...