Ознака: арбитража

Арбитражните постапки кои се водат против државата може да не чинат...

Во арбитражни спорови од Македонија се побаруваат 1.365.000.000 евра без затезна камата, соопшти денеска вицепремиерот задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи. -Со овие пари можат...

Фирмите не ја користат доволно арбитражата за решавање на спорови

Ограничувањето на висината на судските такси е една од причините поради кои компаниите недоволно користат арбитража за решавање на спорови, сметаат од Сојузот на...

САС му ја потврди 10-годишната суспензија на Валк

Судот за спортска арбитража (САС) во Лозана му ја потврди казната од 10 години забрана за вршење каква било функција во фудбалот, како и...

Компаниите наместо по судови, споровите ќе ги решаваат со арбитража

Просечното времетраење на постапката изнесува седум и пол месеци и тоа се однесува од моментот на поднесување на тужбата до моментот на донесување правосилна...