Фото: Пекселс / Илустрација

Од нападот во саботата, 45 тела, меѓу кои и шест деца, досега се пронајдени во големиот град во централна Украина во областа Днепропетровск. Околу 80 лица се повредени, од кои 28 се во болница, а голем дел од нив се во критична состојба.

Уништени се повеќе од 230 станови во деветкатницата.