Италијанската полиција уапсила 45-годишна наставничка во основно училиште поради малолетничка порнографија и сексуална експлоатација на малолетници, пренесе агенцијата „Анса“.

Наставничката од провинцијата Бари намамувала малолетници преку социјалните мрежи, каде што работела под псевдонимот „тетка Мартина“.

Полицијата започнала истрага по пријави од родители кои биле вознемирени од необичното однесување на своите синови.

Утврдено е дека наставничката сексуално злоупотребила малолетници кои ги носела во локални мотели, а со некои од нив снимала и видеа со порнографска содржина или сексуалниот чин го пренесувала „во живо“, притоа споделувајќи го со повеќе малолетници.

Наставничката во моментот е во домашен притвор, а карабинерите истражуваат дали во аферата учествувале и други лица, покрај досега идентификуваните.