Околу 6.000 лица се евакуирани во Тибет по одрон што ја блокираше една од најголемите реки во регионот, објавија кинеските официјални претставници.

Дел од карпа се урна во длабока клисура низ кој се тече реката Јарлунг Цанго, во близина на едно село.

Засега нема информации за жртви или повредени.