Животни

Кучињата и мачките ја чувствуваат енергијата на своите сопственици – ако е негативна, ќе ја апсорбираат, а ако е позитивна, едноставно ќе бидат среќни.
Луѓето често избираат мачка за домашно милениче кога има нерамнотежа во нивниот живот. Се вели дека ова животно има речиси магична способност да ги отстранува лошите вибрации. Кога ќе почувствува дека нејзиниот сопственик е полн со негативна енергија, ќе седи до него додека таа енергија не помине во неа. Потоа ќе стане и ќе замине. Мачката се оддалечува од својот сопственик за да ја исфрли таа негативна енергија и повторно се полни со позитивна енергија. Ќе се врати само кога ќе заврши со тој процес.
Кога некој човек сака куче, можно е да копнее за некои промени во животот.
Кучињата исто така ја преземаат негативната енергија на своите сопственици, апсорбирајќи ја како сунѓер. Но тие ја апсорбираат и сета лоша енергија со која е опкружен сопственикот, а која доаѓа од други луѓе.
Меѓутоа, за разлика од мачката, кучето нема да замине за да се ослободи од лошата и да се наполни со позитивна енергија, туку останува со сопственикот. Така, ако околината е лоша, во него се акумулира негативност и може да се разболи или да стане депресивно.
Кучињата се исклучително приспособени на енергијата на нивните сопственици, па ако видите дека кучето не се чувствува добро ментално или физички, тоа може да биде затоа што живеете во средина што ве прави несреќни.