Фото: Маја Јаневска Илиева

Седмите претседателски избори од независноста на Македонија, на кои право на глас имаат вкупно 1.814.317 избирачи, кои ќе можат да гласаат на вкупно 3.480 избирачки места во целата земја, се одржуваат денеска.

Според заклучениот избирачки список на Државната изборна комисија, за гласање во државата се запишани 1.713.758 избирачи, 95.116 избирачи се на привремена работа или престој во странство, а 2.147 се на издржување казна затвор или се во притвор.