Австралискиот фотограф Арниес Херок, кој престојувал во Обединетите Арапски Емирати, со помош на дрон направил неверојатни фотографии на кои совршено ги има фатено моментите во кои огромната пустина го има „голтнато“ Абу Даби.

Очигледно дека природната го возвраќа ударот, а сето тоа фотографот Арниес го документира во своите надреални, апокалиптични фотографии од воздух кои покажуваат дека пустината полека „јаде“ автопати и населби во Емиратите.