Три месеци откако се родија, трите женски лавчиња во скопската Зоолошка градина денес излегоаа во надворешното живеалиште и посетителите ќе може да ги видат.

На почетокот на март ги добивме по повеќе од 20 години, од мајката Бела, која во Скопје дојде од Германија и таткото Чака, кој потекнува од Франција.

Лавчињата во ЗОО-Скопје ги фотографираше Горан Анастасовски.

Се бараат предлози за имиња за новите женски лавчиња во Зоолошка