Фото: Принтскрин

Министерот за правда, Кренар Лога денеска изрази сочувство до семјствата на 14-годишното девојче Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски изразувајќи надеж дека извршителите на ова дело ќе ја добијат најострата казна за ова дело и правдата да излезе на виделина.

На новинарско прашање за воведување смртна казна, Лога рече дека и тој е гневен како и секој граѓанин на оваа држава и дека Уставот ја забранува смртната казна, но исто така имаме и усвоени протоколи и други конвенции, со кои се забранува смртната казна.

-Јас сум меѓу тие граѓани во оваа држава, кои мислам дека смртната казна би била спас за тие монструми и сум на таа страна тие да ја доживуваат казната до крајот на својот живот, во нивната свест што имаат направено – рече Лога.

Највисоката казна затвор што треба судот да ја изрече за ова дело е доживотна казна затвор.

-Верувам и во МВР и во обвинителството и дека на крај Судот ќе ја изрече таа казна што монструмите ја заслужуваат – рече министерот за правда кој беше на настан во училиштето во Шуто Оризари.