Дваесет и едно лице ја прекршило забраната за движење во периодот од 00.00 часот до 04.00 часот на 24.05.2021 известува МВР.

Во текот на изминатото деноноќие пак, на територијата на цела држава, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани биле 439 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и со цел спречување на ширењето на ковид-19.