Фото: Маја Јаневска-Илиева

Tрадиционално, со песна И оро пред култната кафеана Идадија, дебармаалци ја започнаа Новата 2023 година.

Оваа традиција на староседелците која започнала уште во 1928-та година продолжува да се негува со децении и трае до денес.

Фото: Маја Јаневска-Илиева
Фото: Маја Јаневска-Илиева
Фото: Маја Јаневска-Илиева
Фото: Маја Јаневска-Илиева