Фото: Каролина Мицевска

Денеска во општина Прилеп регистрирани се девет нови случаи на лица инфицирани со коронавирусот.

Во Инфективното одделение на Општата болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 19 лица позитивни на ковид-19, од кои две се со потешка клиничка слика и се наоѓаат на кислородна поддршка.

Три лица се во изолација, земен им е брис и се чекаат резултати.

Во самоизолација се наоѓаат 460 лица, а изминатата ноќ не се забележани прекршувања на полицискиот час, велат во писмената инфирмација од општина Прилеп. Ка.М.