АД ЕСМ вчера произведe 18.835 мегават часа електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 15.953, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.882 мегават часови.

– Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 мегават часови вишок електрична енергија – потенцираат од Владата.