Јапонија ја прошири забраната за влез во земјата

Јапонскиот премиер Шинѕо Абе изјави дека на уште 14 земји ќе им биде забранет влез во Јапонија, како дел од зајакнување на граничните контроли...

Руски театар ќе одржува претстави за по еден посетител

Поради коронавирусот, рускиот град Перм, во близина на планината Урал, планира проект кој ќе им овозможи на луѓето да освојат награда сами да присуствуваат...

Со отстранување на клупите против граѓанската непослушност

Градоначалникот на предградие во францускиот град Лил, соочен со непослушноста на неговите сограѓани, донесе очајничка мерка со цел да ја победи нивната бунтовност. Тој...

Португалија ќе ги третира странците како свои граѓани за време на кризата

Сите странци во Португалија кои чекаат дозвола за престој чија постапка е во тек ќе бидат третирани како постојани жители, од денеска до 1...

Кој ги штити незнаените херои што работат онаму каде што другите не смеат

Чистачите се борат со бактериите кои се закануваат на јавното здравје, но понекогаш и тие се без соодветна заштита или информации за тоа со...