Ознака: Шенген зоната

Хрватска: Од денеска нема гранични контроли на летови на авиони во...

На аеродромите во Хрватска од денеска се укинати граничните контроли за патници на летови во рамки на Шенген зоната. На 1 јануари Хрватска стана членка...

Оставањето на Бугарија надвор од Шенген зоната не е во интерес...

Оставањето на Бугарија надвор од Шенген не е во интерес на Европската унија и не придонесува за заедничките напори за справување со безбедносните предизвици...