Ознака: радиоактивна капсула

Австралиските власти во темелна потрага по загубена радиоактивна капсула

Властите ја засилуваат потрагата по малата високорадиоактивна капсула, за која веруваат дека паднала од камион додека се пренесувала низ Западна Австралија Сребрената капсула содржи мало...

Австралија ја пронајде загубената радиоактивна капсула

Австралиските власти денеска ја пронајдоа радиоактивната капсула што минатата недела при транспорт беше загубена во Западна Австралија, соопшти државниот министер за вонредни ситуации. Британските медиуми...