Ознака: погребна церемонија

Десетици илјади на погребот на загинатиот ирански претседател во Табриз

Во Табриз, на северот на земјата, во тек е комеморацијата и церемонијата на проштавање на загинатиот ирански претседател Eбрахим Раиси. Телото на Раиси до четврток...

Пред базиликата „Свети Петар“ во Ватикан започна погребната церемонија на Бенедикт...

Со изнесувањето на ковчегот со посмртните останки на Бенедикт Шеснаесетти на плоштадот „Свети Петар“ пред истоимената базилика во Ватикан започна погребната церемонија на поранешниот...