Ознака: Петличковски

Состојбата со големата кашлица под контрола, но се уште не е...

Состојбата со големата кашлица е под контрола. Не може да кажеме дека е стабилна, бидејќи се уште има пораст на потврдени случаи и во...

Петличковски: Не планираме да правиме затегнување на мерките, стратегија е да...

Во овој момент немаме никаков значаен притисок врз здравствениот систем. Иако бројот на случаи со ковид-19 рапидно расте, до болница стигнуваат малку луѓе и...

Петличковски: Не може да сме сигурни дека кризата со ковид-19 заврши,...

Не може да сме сигурни дека кризата со коронавирусот заврши, но знаеме дека во моментов ризикот за некаква сериозна компликација и сериозен притисок на...

Петличковски: Нема починати меѓу вакцинираните со трета доза, вакцинирајте се!

Сите анализи упатуваат кон фактот дека најголем дел од починатите од ковид-19 се невакцинирани, или, пак, вакцинирани, но пред повеќе од шест месеци, изјави...

Д-р Петличковски е нов претседател на Комисијата за заразни болести, д-р...

Д-р Петличковски посочи дека определба и целта на комисијата ќе биде да се следат научните сознанија и истите да се направат прифатливи за наши...