Ознака: Панорамски

Панорамски поглед открива повеќе од три милијарди ѕвезди

Камерата за темна енергија (ДЕкам), инструмент поставен на телескопот „Виктор Бланко“ во американската опсерваторија „Серо Тололо“, произведе импресивна галактички панорама, која ја објави „Харвард“. Панорамата...