Ознака: (НОРВЕШКА

Абдусаторов победи со брзо темпо, Каруана убедливо води во класичен шах

ТУРНИР ВО СТАВАНГЕР (НОРВЕШКА) По четвртото коло од предвидените девет со класично темпо на игра, Каруана има 10,5 поени од можни 12 (турнирот има уникатен...