Ознака: Недоволниот

Недоволниот сон може да го зголеми ризикот од затнати артерии

Новото истражување спроведено на институтот „Каролинска“ во Стокхолм откри врска помеѓу спиењето и зголемениот ризик од периферни артериски заболувања. - Нашата студија сугерира дека спиењето...