Ознака: мултиперспективна

Можат ли децата самостојно да проценуваат различни наративи од научна природа

Терминот „мултиперспективност“ сѐ почесто циркулира во македонскиот јавен простор, најмногу во контекст на предложеното решение за приближување на позициите на науката и политиката во...