Ознака: Моника Компаникова

Кога пишувам, по цел ден мислам на приказната и на ликовите

Моника Компаникова, словачка писателка Моника Компаникова, една од најзначајните писателки на современата словачка литература, деновиве беше во Скопје како гостинка на фестивалот на европска литература...