Ознака: Марија Миркуловска

Пет начини за надминување на кризата предизвикана од хроничниот стрес

Хроничниот стрес сè почесто доведува до болест. Постојаната изложеност на стрес на работното место е позната како синдром на исцрпеност. Поради него може да...

Со викање покажуваме беспомошност, не авторитет. Родителски грешки за дисциплинирањето и...

Викањето „ја премолчува“ пораката што сакаме да му ја пренесеме на детето и води до тоа детето само да го слуша нашиот глас, нашиот...

Грицкање нокти, вртење коса, гризење на усните… – кога да нè...

По дефиниција, тикот се опишува како ненадеен грч, движење или звук што нема цел и лицето не може да го спречи по своја слободна...