Ознака: Mедицински совет

Само една ноќ неспиење негативно влијае на здравјето

Mедицински совет Според неодамнешните резултати на едно научно истражување, една бессона ноќ е доволна за нарушување на менталното и физичкото здравје, а неколку дена неспиење...

Чај од нане против мигрена и „нервозен“ желудник

Mедицински совет Многу луѓе пијат чај од нане затоа што уживаат во неговиот вкус, а исто така има многубројни здравствени придобивки. Чајот од нане може...

Mедицински совет

Проверете ја работата на штитната жлезда со топломер Американскиот ендокринолог Брода Барнс пред 50 години открил дека температурата на нашето тело е добар индикатор за...

Мини-аптека за патување

Без оглед каде патувате, секогаш треба да носите мини-аптека, во која ќе се најдат лекови и прибор за акутни состојби, за евентуални хронични болести,...

Како да го намалите чешањето по убод од комарец

На почетокот нема ни да го забележите убодот, бидејќи комарецот ја парализира кожата пред да ја боцне. Меѓутоа, неколку минути подоцна се прави џумка,...