Ознака: идеолошка

Без идеолошка матрица партиите се обични „акционерски“ друштва

Партиите веќе со години функционираат исклучиво како акционерски друштва, за кои најважно е да приграбат поголем дел од колачот од власта заради тесна партиска,...