Ознака: Глумици

„Глумици“ го содржи сето она што е потребно за иднината...

Награда „Биш“ за најдобра претстава меѓу две фестивалски изданија ја доби претставата „Глумици“, во продукција на колективот „Артопија“ (Наташа Петровиќ, Симона Спировска, Ненад Митевски,...

Премиера на „Глумици“ во МКЦ

Две изведби на претставата „Глумици“ се одржаа во МКЦ, во продукција на независното здружение „Артопија“. Претставата е реализирана со колективно авторство, Ненад Тонкин се...