Ознака: Ѓорѓи Ѓоргиевски

Од творештвото на Ѓорѓи Ѓоргиевски, новинар и писател

СИТЕ СМЕ МАКЕДОНИЈА На Охрид убавините, на Преспанско градините јаболка што народија - тоа е Македонија. Лозјата во Тиквешијата, плодородот во Малешевијата, рамна плодна Пелагонија - и тоа е Македонија. Вардар и Повардарието, Полог...