Ознака: Фрапантни

Хрватска увезува околу 53 отсто од енергијата што ја троши годишно

Домашната енергија во Хрватска доаѓа од хидроцентрали, а уделот на ветерните електроцентрали е зголемен на 14 отсто. Но потенцијалот на сончевата енергија сѐ уште...