Ознака: енергетска кризна состојба

Стапуваат на сила кризна состојба во енергетиката и мерките за штедење...

Од денеска стапуваат во сила мерките за штедење струја до 15 проценти, а со тоа почнува да важи и кризната состојба за електричната и...

Проф. Чаушевски: Цената од евро за киловат-час струја би била неиздржлива,...

Мислам дека ќе има доволно струја за малите потрошувачи и не очекувам да дојде до рестрикции. Домаќинствата сами ќе проценат како ќе трошат електрична...

Надлежните уверуваат дека ќе има струја, се очекува прогласување енергетска кризна...

Владата денеска се очекува да донесе одлука за прогласување на кризна состојба за електричната и топлинската енергија која ќе важи од 1 септември. Од...

Енергетската кризна состојба ќе важи од септември, Владата ќе прати барање...

Владата на наредната седница ќе донесе одлуки за прогласување кризна состојба за електрична енергија и за топлинска енергија што ќе важи од 1 септември...