Ознака: ЕЕУ

ЕУ-членки ќе обучуваат дополнителни 15.000 украински војници

Земјите-членки на Европска Унија ќе обучат дополнителни 15.000 украински војници, со што вкупниот број војници, кои ќе поминат обука ќе се искачи на 30.000,...